Ga naar de inhoud

21 mei – vrije vogels en veelvraten

Mei is de wreedste maand, of was het april? De lente vraagt wat van een Far Field’er, mulchen, wieden, planten, we weten niet waar beginnen. Alles behalve een grote lenteschoonmaak. Nu het kouder en natter is dan vorige voorjaren, merken we meer leed op bij onze bomen. Jonge appelaars hebben last van rupsen, abrikozen en amandelen van krulziekte. Warmteminners komen tergend langzaam op gang.

Een klein conflict met de reeën: wij willen een bos, zij blijkbaar niet. ’t Is te zeggen, ze willen wel bos, maar ze missen de attitude daarvoor.

De vogelopvang in Merelbeke (VOC) nam contact op met Far Field met de vraag om enkele van hun asielbewoners bij ons uit te zetten: twaalf zangvogels, een koppel torenvalken en een buizerd herwonnen hun vrijheid. Hopelijk stellen ze het goed!