Ga naar de inhoud

Wat & Wie

Wat

… een positief verhaal van mensen met een passie voor de natuur
… een plek waar voedsel wordt gekweekt op een ecologische manier
… een plek waar mensen samen komen, samen werken, samen beleven

Far Field begon begon als een Gents stads­landbouw­project in een uithoek van Merendree. Vier stads­bewoners kregen in 2013 1,5 ha ter beschikking en steken sindsdien elke maandag de handen uit de mouwen om de plek om te bouwen volgens de principes van de perma­cultuur. De groep groeide en kromp. Stedelingen en niet-stedelingen, dichters en niet-dichters, imkers en niet-imkers verschijnen nu en dan op het veld.

Far Field heeft een moestuin, een kruiden­tuin en boomgaarden die met dicht begroeide houtkanten afgebakend zijn. Maandag is onze vaste werkdag, soms zijn we er op andere dagen ook. Hou onze Facebookpagina dus in het oog.

Wat

Een bont gezelschap of een ongeregeld zootje? Deze ploeg heeft Far Field mee vormgegeven gedurende de afgelopen vijf jaar.

SteffieMede-oprichter van Far Field. Radicaal ecologist: van theorie tot praxis. Leraar en zelf leergierig. Schelm, houdt van experimenteren in de keuken en in het voedsel­bos, van kunst en literatuur. Huis­fotograaf, dromer en beminner van bomen. Fietser en amateur apocalyptoloog. Wil graag ooit bosb(r)ouwer worden.
JoostBio-ingenieur, freelance­weten­schaps­journalist en Far Field’er van het tweede uur. In 2013 voelde hij de drang om één dag per week buiten te zijn, ver weg van zijn pc. Nature called, en hij sloot aan bij de doorstart van Far Field in Merendree. Sinds 2017 is hij zich aan het verdiepen in de wereld van de schimmels.
WoutGefascineerd door alles wat leeft en groeit. Hij probeert de natuur te leven en te gebruiken, en is dan ook gebeten door de houtmicrobe. Knutselt en bouwt graag met hout onder de naam Spierry Nature. Zijn weg zoekend, om meer met hout te werken, naast zijn vaste job. En is er heilig van overtuigd dat voedselbossen en herbebossing de enige toekomst zijn.
PaulSenior lector aan de Hogeschool Gent. Ongeveer 10 jaar geleden volgde hij een jaar opleiding Permacultuurdesign. Hij probeerde de basisprincipes toe te passen in zijn eigen tuin, maar er ontbrak iets essentieel. Daarom ging hij verder op zoek en vond aansluiting bij Far Field. Hij wordt nog steeds gekweld door de vraag hoe natuur en techniek te verzoenen is.

Hebben in het verleden voeten in de aarde gehad op Far Field

MichielWerd gebeten door het permacultuur-virus en ging volop in transitie. Hij richtte mee Far Field op en schoolde zich om tot permacultuur-professional. Richtte De verwildering op, een plek in Vinderhoute bijna zo mooi als Far Field.
JulieHerboriste. Met haar Wild van kruiden vzw wil ze inspireren met een veld vol geuren, kruiden, remedies en verhalen. Gekruide workshops, geurende zalfjes en tisanes, en creatie van tuinen vol lekkers, daar wordt ze helemaal wild van. Richtte De verwildering op, een plek in Vinderhoute bijna zo mooi als Far Field.