Ga naar de inhoud

Wat

Far Field is:
… een positief verhaal van mensen met een passie voor de natuur.
… een plek waar voedsel wordt gekweekt op een ecologische manier.
… een plek waar mensen samen komen, samen werken, samen beleven.

Far Field begon begon als een Gents stads­landbouw­project in Merendree. Vier stads­bewoners kregen in 2013 1,5 ha ter beschikking en steken sindsdien elke maandag de handen uit de mouwen om de plek om te bouwen volgens de principes van de perma­cultuur. De groep groeide, stedelingen en niet-stedelingen verschijnen nu en dan op het veld.

Far Field heeft een moestuin, een kruiden­tuin en boomgaarden die met dicht begroeide houtkanten afgebakend worden. Sinds september 2020 is vrijdag de vaste werkdag.

Wie

Een bont gezelschap of een ongeregeld zootje? Deze ploeg heeft Far Field mee vormgegeven gedurende de afgelopen vijf jaar.

Michiel werd 6 jaar geleden gebeten door het permacultuur-virus en ging toen volop in transitie. Hij richtte mee Far Field op en schoolde zich om tot permacultuur-professional. Met Houdbaar vzw ontwerpt hij permacultuur-tuinen en legt ze ook aan samen met andere leden van het Mier-netwerk. Onder­tussen bouwt hij samen met Julie aan een plek in Vinderhoute om er zelf­voorzienend te leven.
Steffie
Mede-oprichter van Far Field. Radicaal ecologist: van theorie tot praxis. Leraar en zelf leergierig. Schelm, houdt van experimenteren in de keuken en in het voedsel­bos, van kunst en literatuur. Huis­fotograaf, dromer en beminner van bomen. Fietser en amateur apocalyptoloog. Wil graag ooit bosb(r)ouwer worden.
Joost is bio-ingenieur, freelance­weten­schaps­journalist en Far Field’er van het tweede uur. In 2013 voelde hij de drang om één dag per week buiten te zijn, ver weg van zijn pc. Nature called, en hij sloot aan bij de doorstart van Far Field in Merendree. Sinds 2017 is hij zich aan het verdiepen in de wereld van de paddenstoelen. Fietst met een Surly Troll uit 2012.
Julie is herboriste. Met haar Wild van kruiden vzw wil ze inspireren met een veld vol geuren, kruiden, remedies en verhalen. Gekruide workshops, geurende zalfjes en tisanes, en creatie van tuinen vol lekkers, daar wordt ze helemaal wild van.
Sophie schrijft graag mooie dingen bijeen, en vindt in de natuur inspiratie, rust en energie. Ze leert het liefst al doende bij en wordt op Far Field instant blij, van de eerste aardbei tot het kleinste padje dat uit de mulch opduikt.
Paul is senior lector aan de Hogeschool Gent. Ongeveer 10 jaar geleden volgde hij een jaar opleiding Permacultuurdesign. Hij probeerde de basisprincipes toe te passen in zijn eigen tuin, maar er ontbrak iets essentieel. Daarom ging hij verder op zoek en vond ongeveer 4 jaar geleden aansluiting bij Far Field. Hij wordt nog steeds gekweld door de vraag hoe natuur en techniek te verzoenen is.
Wout is gefascineerd door alles wat leeft en groeit. Hij probeert de natuur te leven en te gebruiken, en is dan ook gebeten door de houtmicrobe. Knutselt en bouwt graag met hout onder de naam Spierry Nature. Zijn weg zoekend, om meer met hout te werken, naast zijn vaste job. En is er heilig van overtuigd dat voedselbossen en herbebossing de enige toekomst zijn.
Sprakeloos het avondlicht
een stukgesmeten dooier
uit het westen die van
hoge takken droop.En daar doorheen geroerd
proefden wij met open mond
honing van het bijenvolk
dat sterft, als was het liefde.Iemand zei: wauw !
een tweede zweeg, een derde
zocht zo’n toestel waarmee
je kleuren vangt.Maar allen samen
dronken wij
de hemel schonk
champagne.Lieven, november 2016